18.8.2022

Siilistä mediassa kirjoitettua 2022

Yle Uutiset 31.7.2022, Tiina Karppi: Eläinsuojeluyhdistykselle päätyy vuosittain satoja siilejä – vapaaehtoiset hoitavat pikkuisia ympäri vuorokauden ja nukkuvat välissä päiväunet

Siilinpoikaset voivat päätyä Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistykselle esimerkiksi silloin, jos niiden emolle sattuu jotain. Kun emo ei palaa pesään, avuttomat poikaset lähtevät ruoan perässä itse liikkeelle.

► Helsingin Sanomat 13.6.2022, Noora Vaarala: ”Tämä on täysi vesiperä” – Eläinlääkärit arvostelevat tulevaa lakia villieläin­hoitoloiden lepsusta kohtelusta. Eläinsuojelulakia uudistetaan parhaillaan, mutta villieläinten hoitamisesta ei vieläkään ole tulossa luvanvaraista.

Helsingin Sanomat 13.7.2022 (Julkaistu myös Tiede Luonto -lehden numerossa 4/2021), Jenni Parmala: Pihallasi tuhisee elävä fossiili. Siili on rakastettu ja rauhoitettu puutarhojen asukki. Muinainen eläin ei ole juuri muuttunut dinosaurusten ajasta.

Ilkka-Pohjalainen ARKI JA HYVINVOINTI 1.7.2022, Sarlotta Grönstrand: Tarjoa vettä, tarkkaile, älä koske" – Näillä konsteilla kuka tahansa voi auttaa kotipihan pikkueläimiä kesähelteillä

Kaleva 1.7.2022, Taina Virolainen: Auta luonnon eläimiä hel­tees­sä ja poista vaa­ran­pai­kat ko­ti­pi­hal­ta­si – trim­me­rit ja ro­bot­ti­leik­ku­rit ovat monen turma myös Oulun seu­dul­laKokenut vapaaehtoinen luonnonvaraisten eläinten hoitaja Anna Vasala Oulusta on huolissaan. Tukahduttava helle voi tainnuttaa myös luonnon eläimiä. Onneksi on keinoja, joilla eläimiä voi auttaa. (Vain tilaajille)

Yle Uutiset 30.6.2022 Siilit synnyttävät juuri nyt! poikasilla on edessään vaarojen vuosi. Tiesitkö tämän siilistä...

Ylöjärven Uutiset 27.6.2022, Iiria Lehtinen: Hanna Jäppinen hoitaa pulaan joutuneita siilejä, lintuja ja oravia Siivikkalassa: ”Tykkään tästä, vaikka suoraan sanottuna tämä ei ole täysjärkisen ihmisen hommaa” (Vain tilaajille)

Kotiseutu-uutiset Kesälehti 21.6.2022, Mikko Pönkkä: Siili seikkailee hämärässä

Yle Uutiset Siilit 11.5.2022, Saija Nironen: Tutkijat löysivät Helsingin kaupunkisiileiltä antibiootille vastustuskykyisen sairaalabakteerin - Osa tutkituista siileistä kantoi tiettyä MRSA-bakteeria, joka on hyvin lähellä Pohjois-Euroopan sairaaloissa viime vuosina yleistyneitä bakteerikantoja.

Selkosanomat 4.5.2022, Anna Vasala: Siilit ovat taas liikkeellä.

Ilta-Sanomat Asuminen 4.5.2022, Maarit Rasi: Moni ruokkii siilejä tavalla, joka ei ole niille hyväksi – maidon lisäksi näitä kahta asiaa tulee välttää. Vaikka siilejä on hauska ruokkia, monipuolisimman ravinnon ne saavat luonnosta, uutuuskirja muistuttaa.

Apu, 21.4.2022, Sammeli Heikkinen: Siilin rakkauselämästä kiinnostavaa tietoa: Urokset eivät ehdi syödä kiima-aikana – sekä naarailla että uroksilla useita parittelukumppaneita

Ilta-Sanomat 19.4.2022, Tuuli Tahkokorpi: Siilit heräävät – näin ruokit niitä oikeinSamasta ruokakupista voi tulla biologin mukaan kahnauksia siilien välille.

Radio Suomi Mikkeli 6.4.2022, Sari Ursin: Tutkija vietti vuosia siilien parissa – siilit liikkuvat paljon isommalla alueella kuin aiemmin ajateltiin

Yle Uutiset Antibioottiresistenssi 11.1.2022, Anniina Wallius: Antibiootteja nujertavan sairaalabakteerin alkuperä löytyi yllättäen luonnosta.Siilin iholla piilevä bakteeri kehitti itselleen antibioottiresistenssin jo 200 vuotta sitten. Odottamaton alkuperä ei kumoa sitä tosiasiaa, että antibioottien tehon heikkeneminen on ihmisten syytä.