Sarjakuvat

Puuttuuko tietoja? Anna vinkki!


► Milla Paloniemen Kiroileva siili
Milla kertoo sivullaan: "Tuntui huvittavalta laittaa niinkin sympaattisen ja viattoman oloinen pikkuotus kuin siili, päästelemään ärräpäitä oikein olan takaa. Myöhemmin olen ajatellut, että ehkäpä olin vaan lopullisen kyllästynyt piirtelemään söpöjä eläimiä ja halusin tuoda hahmoon jotain särmää. Siitä siis alkoi siilin tarina."


Petri Hiltusen Väinämöinen -sarjakuvakirjoissa yhtenä henkilönä on siili Untamo, pihoilta sisätiloihin paennut siili. Mm. albumissa Joka vanhoja muistaa... siili Untamo päättää jättää talviunet väliin luettuaan Tove Janssonin Taikatalven.


► Jukka Tilsan ja Pauli Kallion Sekametsässä seikkailee laulelmataiteilija siili Nix, "Herkkä ja syvästi taiteellinen laulelmataiteilija. Mielialoiltaan ailahteleva mutta päättäväinen nuori nainen."


► Belgialaisen Raymond Macherot eläinsarjakuva Klorofylli piirrettiin ensin lapsille, mutta siitä tuli pian myös aikuisten suosikki ja klassikko. Klorofylli on pieni hiiri, joka taistelee ystävineen armottomia mustarottia vastaan. Yksi hänen ystävistään on Vispilä-niminen siili. WSOY:n vuonna 1993 julkaisema Klorofylli ja salaliitto (Chlorophylle et les conspirateurs) on sarjan ensimmäinen seikkailu. Sen ensimmäisessä kuvassa seisoo Vispilä synkkänä, sauvaansa nojaten...