TV:ssä

Puuttuuko tietoja? Anna vinkki!

YLE 1 Ulos luontoon: Liikettä kesäyössä. Osa 3/10. Kaikki tuntevat siilin mutta mitä tuo kesäyön kuhkija touhuaa.

► Viikon luontohavainto: Siilit talvihorrokseen ( Yle Areena 3.10.2011)

► Avara luonto: Piikkipallojen paratiisi ( Yle.fi Dokumentit 06.09.2011 ). Mainio kokonaispläjäys siilistä. Käsikirjoitus ja tuottaja: Kurt Mündl. Tuotanto: ORF, Itävalta.

Yle FST5:n ruotsinkielinen lastenohjelma Bärtil-lampaasta.
"Idean äiti ja käsikirjoittaja Monica Vikström-Jokela sai tehtäväkseen luoda ohjelman konseptin ja hahmot. Aurinkoinen Bärtil sai kaverikseen hankalan Isa-possun. Sarjassa seikkailevat myös kovis-varis Fia, joka on hiphoppari, sekä runoileva siili Rune Berg."

YLE1 Puoli seitsemän -ohjelmassa 6.11.2009 Tuula Nyström Tyllerö-siilin kanssa.Toimittaja Tiina Klemettilä teki jutun. Nyströmien kotipihalla valmisteltiin siilien ateriaa ja tutkittiin valmista siilinpesää.

FST5 TvNytt 26.7.2008 toimittaja Elisabeth Mansner kävi kuvaajan kanssa haastattelemassa Tuula Nyströmin Simo-siiliä.

Ylen Aamu-TV:ssä 6.6.2008 haastateltavana Tuula Nyström. Paikalla myös eläintieteen tohtori Heidi Kinnunen. Keskusteltiin olisivatko siilit vähenemässä ja todettiin, ettei tiedetä, koska siiliä ei ole tutkittu tarpeeksi.
Tuula Nyström korjaa antamiaan tietoja: Annoin ohjelmassa väärää tietoa Joensuun yliopiston siilitutkimuksen gradujen määrästä. Olin saanut yliopiston kirjastosta tiedon, että valmiina on vain kaksi gradua, nimittäin Katariina Haatasen Siilin pariutumiskäyttäytyminen Itä-Suomessa ja Pia Rännäsen Siilin (Erinaceus europaeus) elinpiiri ja ydinalueet eikä lisää ole tulossakaan. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kaksi muutakin gradua on ilmestynyt äskettäin:
Miina Auttilan Siilin (Erinaceus europaeus) pesien rakenne ja käyttö itäsuomalaisessa kaupunkiympäristössä ja Mirva Ikosen Siilin (Erinaceus europaeus) ravinnonkäyttö ja kuolinsyyt itäsuomalaisessa kaupunki-ympäristössä.

► Tuula Nyström MTV3 uutiskevennyksessä Simo-siilin kanssa 27.8.2007. Toimittaja Mika Tommola haastatteli ja kuvasi Käpylässä.

MTV3:n klo 10 uutisten kevennyksessä oli 14.7.2005 täyttä asiaa siilistä ja siililiikennemerkeistä. Yksi asia pisti silmään: ruoka, jota siilit näyttivät tyytyväisinä syövän, oli kaiketi maitotuotetta - toivottavasti edes hylaa.